Door de volledig modulaire opbouw van de pompsystemen van Vobi Pompen is in vrijwel alle gevallen een, qua debiet, persdruk of rendement, zo gunstig mogelijke configuratie te realiseren. Dit geldt voor de pompunits, de besturingsunits zen de elektrische installaties.

Alle disciplines worden door Vobi Pompen in eigen beheer, met eigen middelen verzorgd. Vobi heeft voor uiteenlopende toepassingen pompunits in haar verhuurvloot en is met name gefaciliteerd voor de tijdelijke overname van riool- en poldergemalen, in- en effluentgemalen op zuiveringsinstallaties, pompstations, omloopinstallaties voor rioolsystemen en tijdelijke pompvoorzieningen.

De pompunits uit het assortiment van Vobi Pompen zijn als volgt onder te verdelen:

  • Nat opgestelde pompen met capaciteiten tot 4000 m3/h per stuk.
  • Droogopgesteld, zelfaanzuigend of met vacuümsysteem tot 4000 m3/h per stuk.
  • Vacuümunits en leidingsystemen ten behoeve van hevelleidingen.
  • Afsluiters en leidingsystemen ten behoeve van (geregelde) vrij verval omloopleidingen.

Door het modulaire systeem kunnen alle pompen, parallel of in serie geschakeld in combinatie met een of meer regelunits worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de tijdelijke overname van Rioolgemaal Delft, voor Stichting Delfwater, met een capaciteit van 7200 m3/h bij 30 mwk. Voor deze toepassing hebben wij een configuratie van 6 pompunits met een motorvermogen van 200 kW met twee regelunits met 6 F.O.’s van 200 kW en een besturingskast, ingezet. De installatie is op afstand, per pompunit, volledig traploos regelbaar, de status kan gedetailleerd worden ingezien en eventuele storingen worden gereset.

Bekijk al onze disciplines Elektrische installaties